Nakon Vlade, Hrvatska ostaje i bez predsjednice: Kolinda upala u program razmjene studenata

Predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar Kitarović, u ponedjeljak popodne putem svog službenog diplomatskog kanala, Facebooka, obavijestila je javnost kako joj je odobrena prijava u program razmjene studenata.

- Haha, ma boli me briga, idem na razmjenu. Sve da više ništa u mandatu ne napravim imam onu sliku gdje su Čičku pale hlače
– Ma idem, boli me briga. Sve da više ništa u mandatu ne napravim imam onu sliku gdje su Čičku pale hlače

– Jeeeeej, odobren Erasmus! Dva semestra u Parizu. #idemo #užarit_će_se_vladin_avion #nema_više_menze #jakov_pali_skype – napisala je predsjednica, a njen status lajkalo je više od 50 tisuća Hrvata koji će joj studij financirati.

Od izvora bliskog vrhu Pantovčaka saznajemo kako bi Kolinda na razmjenu trebala otputovati već sljedećeg tjedna, a njen izostanak, prema najcrnjim prognozama, mogao bi se primijetiti krajem ljeta.

– Predsjednica planira ostati aktivna na Facebooku tako da možda nitko ni ne primijeti da je nema – kaže naš izvor.

Ipak, brojni politički analitičari upozoravaju kako bi odlaskom predsjednice zemlja mogla upasti u ustavnu krizu.

– Predsjednik Sabora je na skijanju, tehnički premijer je zauzet Komadinom i obaranjem Guinessovog rekorda u broju uzastopnih poraza na izborima, a Karamarku i Petrovu ne bih dao da mi psa vode, kamoli državu. Bit će ovo, koliko mi je poznato, prva ovakva situacija u povijesti  – izjavio je za Sprdex ugledni analitičar Ranko Jović koji naglašava kako bi bilo praktično da, umjesto Kolinde, u Hrvatsku na razmjenu dođe student iz SAD-a ili Londona.

– Barem bi premijer imao s kime razgovarati – zaključuje Jović.

Sviđa ti se što radimo? Lajkaj Sprdex na Facebooku.

Razveseli nas klikom:

0 comments