KAKVA NESREĆA: Rukometaš alarm namjestio na 09.00 umjesto 08.00; propustio tri svjetska i jedno europsko prvenstvo

Naknadno je saznao da je zapravo propustio i četiri svjetska prvenstva, ali na jednom od njih održao se samo prvi krug natjecanja pa ga nitko živ nije gledao.

HRVATSKA – Da Hrvatima kronično nedostaje sportske sreće poznato je od davnina, ali ono što se dogodilo 24-godišnjem Martinu Silapiću ući će u anale sportskih gafova.

Martin je 24-godišnji rukometaš njemačkog Kiela, osvojio je 3 njemačka prvenstva i četiri kupa, 2 godine zaredom izabran je u najbolju napadačku petorku najjače lige na svijetu, pomogao je pri pronalasku lijeka za AIDS i izdao je nagrađivanu zbirku eseja, ali nikad nije igrao u nacionalnoj vrsti i, kao i svaki drugi takav rukometaš, potpuno je nepoznat široj javnosti.

A čini se da će takav i ostati. Martin je, istinabog, prije nekoliko tjedana konačno dočekao poziv izbornika rukometne reprezentacije  i trebao je nastupiti na Europskom prvenstvu u Francuskoj. Ili svjetskom, nismo sigurni.

”Joj, kako sam samo bio sretan! Jedva sam čekao da uđemo u drugi krug pa da mi otac u kafiću sluša kako mi psuju majku ljudi koji kad protivnik doda loptu iza naše obrane viču ”ofsajd!”. Ajde, bit ću iskren, nadao sam se i da ću zabiti neki gol pa da poslije počastim ekipu i spiskam sav novac zarađen prvim profesionalnim ugovorom s rukometnim klubom Zagreb kojeg sam potpisao prije 8 godina, a prvu polovicu novca primio prošli tjedan” priča nam Martin.

Zakasnio na prvenstvo, ali ne očajava jer iduće počinje za 20 minuta

No, na nasreću mladog rukometaša početkom ovog tjedna, zbog neshvatljive pogreške tajnice kluba, isplaćena mu je i druga polovica ugovora. Budući da je prije deset godina načinio kardinalnu pogrešku i loptu, umjesto nogom, odlučio udarati rukom, od prvog profesionalnog ugovora nije mogao kupiti polovnog BMW-a već je sve potrošio na Xhanti 322, najnoviji kineski smartphone s memorijom manjom od one Sanaderovih ministara na ispitivanju u USKOK-u.

Mobitel je kupio dan prije zakazanog polaska u Poljsku i odmah je namjestio nekoliko alarma. No, budući da je rezolucija kineskog smartphona bila lošija i od 824. rezolucije UN-a o nemiješanju u ratni sukob u Bosni i Hercegovini, umjesto da zvoni u 8 sati alarm je namjestio na 9.

”Sigurno ste gledali onu epizodu Seinfelda kad Jean-Paul zakasni na njujorški maraton. E pa ovo je tisuću puta gore!” zavapio nam je u slušalicu nesretni Martin koji je u ovih sat vremena propustio tri svjetska i četiri europska prvenstva u rukometu te će sada morati pričekati više od 18 minuta do ponovnog okupljanja rukometnih reprezentativaca, popularnih Kauboja koji su ovaj nadimak dobili na pretprošlom Svjetskom prvenstvu održanom maloprije.

Razveseli nas klikom:

0 comments