KRENULE REFORME Konzumov ministar financija najavio: PDV smanjujemo na 24,99%

Nova Vlada praktički nije još ni formirana, a već niže uspjehe. Do petka bi trebao biti spreman registar izdajnika, za ponedjeljak se svečano najavljuje upis prve osobe u registar agresora, a ako sve to nekim čudom ne pomogne posrnulom gospodarstvu tu je nova inicijativa ministra financija.

Kako neslužbeno doznajemo iz izvora bliskih vrhu Konzuma, Hrvatska će već od sutra krenuti s reformama u poreznom sustavu koje bi trebale olakšati život obojici preživjelih poduzetnika.

– Mogu potvrditi da je to istina. Porez smo planirali smanjiti još jutros, ali smo shvatili da u sustavu uopće nema te opcije pošto nijednoj Vladi do sada nije trebala. Naručili smo stoga novi softver za samo 2 milijuna kuna čime smo, da se pohvalimo, pokrenuli i prvu aferu o kojoj ćete čitati za par godina – o ozbiljnosti nove vlasti da se odmah uhvati posla govori nam visoki izvor iz Domoljubne koalicije.

Iako iz Vlade nitko ne želi potvrditi koje nas točno porezne olakšice očekuju, u javnost su ipak procurile informacije kako se radi o smanjenju PDV-a. Naime, novi/stari ministar financija, bivši Konzumov direktor Zdravko Marić, u prvom satu nakon preuzimanja dužnosti donio je svoju prvu odluku te ćemo od sutra umjesto visokih 25% PDV plaćati smiješnih 24,99%.

Razveseli nas klikom:

0 comments

Piše: