PRVI SUKOBI Karamarko pobjesnio na Oreškovićevu ideju o 5 ključnih reformi: Je li on normalan, tko će to sve popamtiti?

Prava drama odvijala se kasno sinoć u sjedištu HDZ-a, a da nije snalažljivosti Milijana Brkića, glavnog tajnika stranke, građani Hrvatske sasvim sigurno ponovno bi morali izići na birališta. Naime, niti mjesec dana nakon što ga je proglasio mandatarom, Tomislav Karamarko htio je smijeniti Tihomira Oreškovića, ali bilo je nezgodno da tako kasno navečer zove prevoditelja.

Prema izjavama ljudi koji su svjedočili sastanku u sjedištu stranke, Karamarko je nakon Oreškovićevog povratka iz Kitzbuhela bio toliko izvan sebe od bijesa da čitav dan nije zaposlio nijednog člana stranke, što HDZ ne pamti još od čuvenog “crnog vikenda” 2009. godine kad je petoro djece HDZ-ovaca nakon završetka osnovne škole zbog produženog vikenda čak 4 dana čekalo na posao.

– Šta se kurčiš sa svojih pet reformi, jel misliš da smo svi išli na prave fakultete pa da možemo toliko toga zapamtiti? Ja sam studirao povijest, a i to samo od 91′ pa nadalje. Koga zajebavaš s pet reformi, mogao si ih i 20 staviti – navodno je Karamarko urlao iz petnih žila.

Drami je nazočio i Božo Petrov, predsjednik Mosta, koji je Karamarku instinktivno ponudio da legne na kauč i ispriča kako se osjeća, što je dodatno pogoršalo situaciju. Predsjednik HDZ-a iznenada je fizički nasrnuo na Oreškovića, a tada se umiješao Milijan Brkić koji je spriječio incident viknuvši: “Komunjare!”, a dok je Karamarko trčao po pušku Oreškoviću je dao znak glavom da pobjegne kroz prozor.

– Zaboravila novčanik na skijanje pa treba naručiti kamion da ga vrati – kazao je Orešković Andriji Jarku koji se na znak nevolje materijalizirao na licu mjesta s mikrofonom. Nikola Grmoja, glasnogovornik Mosta, kratko je demantirao incident, a potom i vlastiti demanti.

Autor: dr. Lebowski

Razveseli nas klikom:

0 comments

Piše: