Sedam razloga zbog kojih te škvadra ne zove na tulume (osim činjenice da koristiš izraze “škvadra” i “tulum”)

Ako je zadnja pijanka koju pamtiš bilo nazdravljanje s bakom u vlastitoj kući dok čekaš da ti svatovi dođu po sestru, a tada je još i Predrag Šuka bio poznat, vrijeme je da se zapitaš koji je razlog da te dogovori ove vrste zaobilaze. I nemoj se zavaravati, subota je navečer, a ti čitaš Sprdex, zaobilaze te.

1. DEBATIRANJE – Vjerovao ili ne, samo tebe u petak u 2 ujutro brine referendum o istospolnim zajednicama u Sloveniji ili protest anarho-ekofeministica u Đibutiju. Taman kad se i onaj najsramežljiviji izdanak društva opustio dovoljno da pokaže da ima dar govora, ti ga izbombardiraš činjenicama zašto iz principa ne kupuješ u Konzumu, zašto te vrijeđa seksistički plakat na ulazu u rodne Branimirovce, a sve to citirajući članke iz Libele. To što vas se skupilo par apostola FFZG-a, ne znači da trebate održati plenum.

2. UVIK KONTRA – Ako su svi za istospolne brakove, ti moraš biti protiv. Ako svima paše jedno upaljeno svjetlo, ti bi najmanje dva. Ako svi kenjaju po HDZ-u, ti čak i tu nađeš razlog da držiš drugu stranu. Zapravo, nema te teme u postojećem svemiru koju ti nisi u stanju pretvoriti u svađu i ekipu podijeliti u klanove. Nakon pet sati i onih 10 najupornijih razmišlja o bijegu, ne znaš više jesi na tulumu ili Nacionalnom vijeću Mosta.

3. YOUTUBE DJ – Netko ti je iz čiste naivnosti prepustio laptop, ništa ne sluteći dobronamjerno ti je dao da pustiš Perspektivu od S.A.R.S.-a, ali ti sad već pola sata maltretiraš s Tošom i supijan roniš suze na Igru bez granica. Ili, još gore, rijetku priliku kad si u centru pažnje iskoristiš za upilavanje ekipe recitalima Radojke Šverko pa kad vidiš da ne reagiraju uspaničiš se i krećeš na Severinu, u šestom stadiju očaja puštaš 20-minutni megamix Trio gušta i počiniš samoubojstvo Mejašima.

4. YOUTUBE ŠALJIVDŽIJA – Od DJ-a je jedino gori onaj koji će pokazati ”samo nešto da vidite, jako je smiješno”, a to će se pretvoriti u trosatni maraton smiješnih padova, skrivenih kamera i Pervanovih viceva o Sloveniji.

5. KRETEN – Nepresušne energije i neliječenog ADHD-a u djetinjstvu kreten je u isto vrijeme duša i smrt svakog tuluma. Ako si kreten, jednostavno moraš biti u centru pozornosti, dok drugi još cuclaju prvu čašu vina ti si već dvaput povratio i sad radiš striptiz s mačkom ispred šporeta. Zbog slabe tolerancije na alkohol sklon ekscesima svih vrsta, večer gotovo završi sukobom s policijom u kojem najebu svi osim kretena.

6. IZOLATOR – Interesantna sorta. Neprimjetni jer se odmah na početku povuku u drugu prostoriju gledati iranski film na HRT3 ili još bolje, provedu 99% večeri na mobitelu. Oni koji ih odluče animirati najebu, jer će i njih udaviti pričom i izolirati od ostatka društva. Uglavnom se ničim izazvani drže po strani, tako da ostali uzvanici ni ne znaju da su bili na istom tulumu. Iako šutljivi, izolatori sutradan točno znaju tko je koliko popio, tko je s kim završio i tko je povraćao po liftu.

7. DOSADA – Nažalost, možda je stvarno u tome problem. Možda daviš sa svojim pričama s posla, možda ženski dio tuluma stvarno ne interesira zašto je Golf dvojka najbolji auto svih vremena, niti je ikome bitna činjenica da David Gilmour ima osmero djece s dvije žene, a frontmen Iron Maidena ima dozvolu za upravljzZZZZZzzzzZZZZzzzzz.

Autor: ANDRIJA BAŠIĆ

Razveseli nas klikom:

0 comments

Piše: