NOVI OPASAN TREND MEĐU MLADIMA: Na kave odlaze bez smartphonea i mjere tko će dulje ostati pri svijesti

Nakon uživanja u drogama od kojih otpadaju udovi, ubrizgavanja alkohola kroz bjeloočnicu i odlazaka na koncerte Vatre, među hrvatskom mladeži proširio se još jedan potencijalno smrtonosan trend. Naime, iz PU Zagrebačke danas su javnost obavijestili kako sve veći broj tinejdžera na kave i pića s prijateljima odlazi bez smartphoneova te se natječu tko će dulje ostati pri svijesti. Samo tokom prošlog vikenda hospitalizirano je 18 srednjoškolaca kojima su društveni životi spašeni doslovno u posljednji trenutak.

Veću tragediju brzom reakcijom spasila je majka jedne od tinejdžerica koja je nakon 45 minuta bez kćerinog selfieja na Instagramu policiji prijavila otmicu
Veću tragediju brzom reakcijom spasila je majka jedne od tinejdžerica koja je nakon 45 minuta bez kćerinog selfieja na Instagramu policiji prijavila otmicu

–  Većina unesrećenih nalazila se u jednom kafiću u Tkalčićevoj, a svoje smartphoneove su namjerno ostavili kući. Pomoć je stigla doslovno u posljednji čas, jedan mladić već je počeo pokazivati primitivne znakove intelekta i umalo prolistao tiskane novine, dok su dvije djevojke gotovo počele izražavati riječima umjesto emotikonima – izjavila je za Sprdex Filomena Bešlić, svjedokinja opasnog natjecanja koje se umalo pretvorilo u nezapamćenu tragediju.

– U vozilu hitne pomoći primili su spasonosne doze od 12 lajkova i 18 notifikacija, dok smo najteže pogođenog mladića triput oživljavali porukama na Viberu i statusima “Inbox?” – rekli su nam u zagrebačkoj hitnoj pomoći koji su dobro upoznati s opasnim trendom.

– Nema vikenda bez barem pet ili šest ovakvih intervencija. Obično se nađu u skupinama od 5 do 6 članova i mjere tko će dulje ostati pri svijesti. Prošlog mjeseca jedna šesnaestogodišnjakinja je pretrpjela toliko teška oštećenja mozga da se tri tjedna nakon izlaska iz bolnice odijevala u skladu s godinama  – izjavila je za Sprdex jedna djelatnica hitne pomoći koja strahuje da bi, ako se trend nastavi, umjesto telefona pametna mogla postati naša djeca.

A kad si već na piću sa ekipom i buljiš u svoj mobitel onda bar lajkaj Sprdex na Facebooku.

Razveseli nas klikom:

0 comments