Dragan Paravinja neutješan nakon presude: “Znao sam da sam trebao ići na onu inauguraciju”

Županijski sud u Splitu teško shvatljivom presudom Draganu Paravinji prekinuo je u ponedjeljak jednu od najdužih hrvatskih tradicija te je ubojicu, iz samo njima poznatih razloga, osudio na zatvorsku kaznu umjesto na 2 mjeseca uvjetno uz nadoknadu za štetu nastalu na kamionu tokom otmice.

Nakon izricanja presude vidno potreseni Paravinja se obratio javnosti.

Nakon odlaska Šeksa s Pantovčaka Paravinji su propale i sve šanse za pomilovanje
Nakon odlaska Šeksa s Pantovčaka Paravinji su propale i sve šanse za pomilovanje

– Kad sam čuo da će mi suditi u Hrvatskoj, i to još Županijski sud u Šibeniku, već sam rezervirao ljetovanje na Siciliji. Malo me iživciralo što niti nakon 2 mjeseca suđenja nisam dobio oslobađajuću presudu, ali, dobro, računao sam, najkasnije sam slobodan za advent u Zagrebu. Kad je slučaj premješten u Split, tada sam se zabrinuo – izjavio je novinarima Paravinja koji je nastavio:

– U retrospektivi, mislim da sam se ipak trebao odazvati onom pozivu na inauguraciju. Kad sam dobio poziv bio sam u dilemi. S jedne strane mislio sam da se netko šali. Na kraju sam rekao sam sebi, Dragane, nisi ti dorastao tome, ipak je to elita. Tek kad sam na televiziji vidio Bujanca, Horvatinčića, Mamića itd. kako sjede u prvom redu do Kolinde shvatio sam da je pozivnica bila prava – izjavio je Paravinja.

Osuđeni ubojica novinarima je objasnio da je njegovoj odluci da ne ode na inauguraciju najvjerojatnije kumovala njegova urođena skromnost. Dugo je želio upoznati svoje uzore, ljude čijem se radu cijeli život divio, ali je osjećao da jednostavno nije dovoljno dobar da se pojavi u njihovom društvu

– Zamislite da su me sjeli pokraj Merčepa ili Horvatinčića pa da me pitaju što sam to učinio da završim tu? Njihova karijera govori sama za sebe, što da ja radim kraj takvih veličina? – zapitao se Paravinja koji se naposljetku ipak zahvalio na trudu hrvatskim sudovima kojima je usprkos svim dokazima i svireposti zločina trebalo gotovo 5 godina i 3 poništena suđenja da ga strpaju u zatvor.

– Dali su sve od sebe. Nije svaki dan Horvatinčić dan, svjestan sam toga – zaključio je monstrum.

Razveseli nas klikom:

0 comments