Ženske udruge nezadovoljne: “U žiriju The Voicea je trebala biti barem jedna žena”

Udruge za zaštitu ženskih prava ove godine žestoko su opalile po producentima popularnog showa The Voice.

Da podsjetimo, Zakon o ravnopravnosti spolova propisuje da se mora voditi računa o uravnoteženoj zastupljenosti obaju spolova, no to očito ne vrijedi i za spomenuti show kojemu u žiriju već dvije sezone sjede tri i pol muškarca.

HRT je priznao da razmatra uvođenje ranijeg termina emisije jer je maloljetni član žirija u kazni zbog toga što je popustio u školi pa je pitanje hoće li imati dovoljno bodova za gimnaziju
HRT je priznao da razmatra uvođenje ranijeg termina emisije jer je maloljetni član žirija u kazni zbog toga što je popustio u školi pa je pitanje hoće li imati dovoljno bodova za gimnaziju

Najžešća u kritikama je koordinatorica udruge “B.a.B.e” : “Htjeli su nam zamazati oči sa Žakom i njegovim haljinama i čizmama do koljenama, ali ne ide. Ženu nisu mogli staviti, a onog maloljetnog natjecatelja iz “Zvjezdica” kojemu  je talent jedino dizanje noge na stol su stavili da se igra žirija. I zašto ga zovu dečak, pa vidimo da je to jedan najobičniji balavi dečak, neka ga bar zovu pravim imenom, valjda ga ima. Eto i za njega je bilo mjesta, ali za jednu ženu nije. Kakva se to poruka šalje nama ženama??”

Šefica Udruge Sanja Sarnavka ipak preko ovog slučaja kršenja zakona ne misli prijeći te najavljuje tužbu protiv producenata popularnog showa.

” Tri muškarca i jedan maloljetnik u žiriju su previče čak i za HRT. Nismo se odmah na početku odlučili na tužbu jer nam se znalo i učiniti da u žiriju ipak sjedi nešto što ponekad podsjeća na ženu. Jedan je spominjao “energiju” i “slavonski kulen” poluženskim glasom, drugog su oblačili u neke široke haljine, no sad je bilo dosta!”- oštra je bila Sarnavka.

Kako saznajemo, zbunjuje to i same natjecatelje koji nakon što izjave da im je drago što se okrenula i jedna dama, Žak se slavodobitno ustane sa stolice. Kako će se ovaj slučaj rasplesti, ostaje da vidimo, a glasnogovornik HRT-a samo je kratko odbrusio da nemaju komentara jer čekaju smjene.

Novi ravnatelj već je najavio novi show koji nosi radno ime “Tvoj rasizam zvuči poznato” gdje će gledatelji povezivati izjave djelatnika vlade i pomoćnika ministara s poznatim domaćim i stranim fašistima, a zbog čega bi The Voice mogao pasti u drugi plan.

Autor: Povljana Girls

Razveseli nas klikom:

0 comments