Ove sezone otvoreno 1500 restorana s najboljom pizzom u Dalmaciji

Otvorenjem Restorana “Konoba” u Supetru na Braču, Dalmacija je dobila jubilarni 1500-i restoran s najboljom pizzom.

„To je prilično velika brojka, pogotovo ako znamo da je 2009. godine bilo tek oko 300 restorana koji su nudili najbolju pizzu u Dalmaciji“, govori nam Miro Jambrić, vozač dostavnog kamiona koji svakog jutra dostavi svježu smrznutu pizzu stotinama ugostiteljskih objekata.

Iako 1500 restorana ima najbolju pizzu u Dalmaciji, samo njih 700 radi pizzu po originalnoj talijanskoj recepturi. Naravno, većina vlasnika restorana s kojima smo imali prilike pričati nije nam željela otkriti na kojem je forumu pronašla originalnu talijansku recepturu, niti koliko manje sira i šunke stavljaju na svoje pizze nego što u receptu piše.

No, da ne bude zabune, vrhunska hrvatska gastronomska ponuda ne temelji se samo na pizzi. Gotovo devedeset posto restorana ima svježu ribu. „

„Ma što da vam kažem, evo ima po ure mi je mali ulovija na parangal. Evo, sad ću vam je spremiti, samo nek je odmrznen“, dobre je volje vlasnik restorana Bonaca iz Trogira koji ljeti ima najbolju gastronomsku ponudu i kuhare, a zimi se pretvara u popularni cajkaški klub – jer najbolja ponuda, pizza i riba nisu dovoljni.

Razveseli nas klikom:

0 comments