Dekan objasnio spajanje KBF-a i Filozofskog: Njima samo Bog može pomoći da nađu posao

Velika medijska buka digla se oko odluke da se spoje Filozofski i Bogoslovni fakultet. Mada mnogi tvrde da je ovo još jedan dokaz klerikalizacije društva dekan KBF-a kaže da je njegov motiv zapravo pomoć studentima filozofije.

– Samo vrlo hrabri ljudi mogu odlučiti u ovakvim vremenima nezaposlenosti upisati nešto tako suicidalno kao Filozofski fakultet – kaže dekan pa nastavlja:

– Potpuno je evidentno da im jedino pomoć svevišnjeg može omogućiti da nakon završetka studija nađu posao. Predviđamo da će Svemogući, tvorac postojanja te apsolutni vladar svega stvorenog, uspjeti naći zaposlenje za možda 20-ak posto diplomanata. Svima ostalima će zakonski biti dozvoljeno da ostanu ateisti.

Dekan nam je pokazao i nove nacrte za izgradnju kapelice Svetog Justinijana Mučenika, zaštitnika filozofa, u aneksu Filozofskog fakulteta.

Tamo će studenti moći moliti Sveprisutnog za pomoć pri zaposlenju, a osigurat će se i prostor za proklinjanje istog radi suludog izbora studija.

Također će biti i promjena u ocjenjivanju u svrhu poticanja studenata. Mladi filozofi će se ocjenjivati od 5 do “spaljivanje na lomači”, a dekan je na internet stranici fakulteta već objavio popis knjiga koje će sačinjavati lomaču.

Razveseli nas klikom:

0 comments