TRAGEDIJA NA AUTOCESTI Sudarila se dva češka automobila, paštete zatrpale Zadar

U nedjelju nešto iza 15 sati na autocesti A1 došlo je do teške prometne nesreće u kojoj su sudjelovala dva automobila marke Škoda čeških registracijskih oznaka. Prema još uvijek neslužbenim informacijama do nesreće je došlo zbog loših uvjeta na cesti kada zbog jake kiše jedan od vozača nije primijetio da se automobil ispred njega zaustavlja.

Prema izjavama svjedoka, a da nesreća bude veća, dva automobila sudarila su se pri brzini većoj od 14 km/h, što je ujedno i najveća brzina češkog vozača zabilježena na hrvatskim cestama od 1991. godine.

– Ne znam što mu je bilo da je tako divljao. Po mojoj procijeni, jurio je gotovo 15 km/h. Vikao sam: “Stani, češki Schumaheru”, ali me od brzine valjda nije čuo. Zbog kiše vjerojatno nije primijetio automobil ispred sebe i prekasno je počeo kočiti. Budući da je dolazio na more, u gepeku je imao oko 400.000 pašteta te se tako težak jednostavno nije uspio zaustaviti… – ispričao je detalje nesreće za Sprdex policajac Roko Bačić koji je prvi stigao na mjesto udesa.

– U prvi trenutak nismo znali jesu li se sudarili automobili ili UNICEF-ovi avioni s humanitarnom pomoći za Siriju. Paštete, kruh, limenke, kutije za prvu pomoć, pojasevi za spašavanje… – kazao je vidno potreseni Bačić koji je ipak prepoznao da se radi o Česima kad su vozači izašli iz automobila i počeli se čupati za fudbalerke.

Spomenimo kako je u nesreći uništeno oko 290 tisuća tona raznih namirnica te se radi o najvećoj humanitarnoj katastrofi 2016. godine, a u trenutku pisanja ovog teksta paštete iz prtljažnika jednog od automobila prekrile su veći dio Zadra i stigle sve do Arbanasa.

Sreća u nesreći, jedna od pašteta pala u blagavaonicu Mladena Grdovića koji se upravo vraćao s koncerta te ga je tako na stolu ipak dočekala večera čime je izbjegnuta još veća tragedija.

Razveseli nas klikom:

0 comments

Piše: