NEPOTIZAM U HEP-u: Direktor zaposlio rođaka iako su mu se na natječaj prijavila dva kuma

Foto: HEP

U HEP-u se još nisu oporavili od skandala kad je trojici djelatnika odbijeno bolovanje iako su dokazali da imaju svinjokolje. Afera koja je danima tresla HEP na kraju je završila tako što su nesretni djelatnici umjesto bolovanja za svinjokolje bili prisiljeni uzeti godišnji odmor.

“Što je sljedeće, neće moći na svinjokolje jer moraju, pazite sad, raditi”, upozorili su iz sindikata, ali ih je uprava HEP-a na kraju smekšala obečavši svim radnicima osim božićnica i svetostjepanice, novogodišnji bon, jeftinu struju cijeli dan i mogućnost lakšeg zapošljavanja rođaka i ispod petog koljena.

No, gorak okus skandala s bolovanjem i svinjokoljem još je ostao u ustima mnogih radnika, čak niti besplatni božićni odojci ga nisu mogli isprati, a HEP je zatresao novi skandal.

Naime, otkriveno je da je na javnom natječaju za pomoćnika tajnika šefa voznog parka HEP-a u Svetom Ivanu Zelini posao dobio drugi rođak direktora iako su se, naknadno je ustanovljeno, na natječaj javila i dva direktorova kuma.

“Ovo je očito kršenje pravila javnog natječaja, dobro se zna da prednost po zapošljavanju prvo imaju kumovi, a tek onda rodbina od drugog koljena nadalje. Kumovima jedino mogu parirati rođaci iz prvog koljena, a u tom slučaju se gleda količina mita. U slučaju da se na natječaj ne prijavi niti jedan kum, rođak ili prijatelj nekog od direktora, gleda se to, kako se ono zove, sjetite me, o, o, obrazovanje, sprema i sposobnost”, objasnili su nam iz pravne službe HEP-a, najvećeg obiteljskog gospodarstva u Hrvatskoj.

Razveseli nas klikom:

0 comments