TRAGEDIJA U ZAGREBU: U odronu odjeće sa stolice zatrpana četiri studenta

Prava drama odvija se večeras u jednom podstanarskom stanu na zagrebačkoj Trešnjevci, nekoliko desetaka pripadnika HGSS-a i vatrogasaca još uvijek traga za četiri studenta, cimere koje je večeras zatrpala roba koja se odronila sa stolice u dnevnom boravku.

Veliki odron prijavila je djevojka jednog od njih koja je ušla u stan i začula zapomaganje, jauke i viku.

“Ušla sam u stan, čula sam galamu, viku, jauke, lom i psovke. Mislila sam da igraju PES. No, kad sam ušla u boravak vidjela sam nekoliko desetaka metara veliku hrpu odjeće svuda po stanu, bilo je strašno, odjeća je padala i kroz prozor”, priča potresena djevojka.

Iako se ne zna točan uzrok odrona, prema prvim informacijama čini se da je jedan od studenata ispod odjeće pokušao izvući index.

“To je najčešći uzrok ovakvih nesreća. Studenti nakon rujanskih ispita index i skripte bace na prvu stolicu, a onda na njoj mjesecima talože robu. To u jednom trenutku postane vrlo opasno”, kaže Vinko Prizmić iz GSS-a koji ovaj vikend ne odmara. Jučer je, kaže, satima spašavao djevojku koja se spotakla i upala u svoj ormar.

“Stolica je poznato odredište za odjeću koja je prečista da bi išla na pranje, preprljava da bi išla u ormar. Ovo je jedan od većih odrona u posljednje vrijeme”, nastavlja Prizmić.

Kako saznajemo, iako se čuju jauci, dečki su ispod hrpe odjeće dobro. S njima je zatrpana i tipkovnica jednog od njih pa će se hraniti mrvicama koje su mjesecima upadale između slova. A na raspolaganju imaju nekoliko stotina polupopijenih sokova iz menze.

Razveseli nas klikom:

0 comments