U narodnjačkom klubu nakon vikenda pronađena nerazbijena čaša

Manje stakla značilo je manje krvi, a manje krvi i manje posla za vozila hitne pomoći. Ako se trend nerazbijanja čaša i glava proširi, strahuje se da bi na desetke vozača hitne pomoći moglo ostati bez posla.

Časna iznimka bio je stol Jurice Radića iz okolice Sinja koji je junački istrpio kad mu je Roko iz susjednog sela opsovao majku, ali emocije su prevladale kad mu je naposljetku uvrijedio bika

DRNIŠ – Poznati drniški narodnjački klub “Hardcore” ovog je vikenda dobio pljusku od koje će se teško oporaviti. Od kada se otvorio, 2004. godine, Hardcore je nadaleko poznat po raskalašenim zabavama na kojima često puca iz pištolja, razbijaju se glave, a najviše od svega čaše i boce. Gostovala su tu mnogobrojna velika imena, a više puta su viđeni i brojni političari, svećenici i načelnici brojnih mjesta Dalmatinske zagore, ali i susjedne Bosne i Hercegovine.

“Izlazin tu već priko pet godina” – govori nam Miro Pavlović, 27-godišnji autolimar iz Trilja. “Ovdena san dobija bocon štoka i zaradija dvaeset i dva punta” – pokazuje nam Miro rasjekotinu nasred čela zbog koje je, kakve li ironije, morao popraviti točno dvadeset i dva Fiat Punta kako bi platio bolnički račun. “Nisan ima dopunsko, jebiga. Ali isplatilo se” – nastavlja “šta ko ima gledat moju curu”.

Ipak, nakon ovog vikenda mnogi željni avanture svoju će sreću tražiti na drugim mjestima. Naime, usprkos nastupu Sandre Afrike i velikim količinama alkohola, iz zasad nepoznatog razloga, nisu razbijene sve čaše. “Ne znam zašto, al ovaj vikend nisam prodao ni upola čaša šta prodajem inače” – govori nam Rasim Bisku, Albanac koji je ispred samog kluba otvorio štand na kojemu prodaje čaše koje služe isključivo za razbijanje.

”Imam ovih vinskih po deset kuna, a ima i ovih manjih s rakijom za dvadeset. Stavim vode unutra mjesto rakije pa dođu budale ispred žena da se hvale koliko mogu da popiju” kaže Rasim dok zbraja gubitke u svom Ferrariju.

Osim što nije dosegnut prosjek od 4000 razbijenih čaša po večeri, broj tučnjava također je ispod prosjeka, a zabilježeno je jedno mizerno pucanje iz pištolja s lakšim ozljedama, usprkos činjenici što je devedeset i pet posto pjesama bilo strogo narodnjačkog karaktera. Iako je DJ oko tri sata ujutro pokušao stimulirati razbijanje višestrukim puštanjem ultimativnog hita Rade Manojlović “Marakana”, rezultati su izostali.

“Tek smo tada shvatili da nešto nije u redu. Na stihove refrena “Puno ko Marakana” inače se porazbija cijeli preostali inventar, a jučer su odvaljena samo dva stola puna čaša na ovaj hit” – žali se klupski PR, stanovita Milana, poznata po svom nastupu na Hrvatska traži zvijezdu kada je, kako tvrdi, sabotirana i pokradena samo zato što je pjevala cajke.

Razloge ovog nemilog nedostatka incidenata za sada nismo uspjeli ustanoviti, a u kuloarima se već šuška kako smo ulaskom u Europsku uniju već počeli gubiti same osnove stoljećima izgrađivanog identiteta.

Razveseli nas klikom:

0 comments