Nakon zatvaranja omiljene videoteke, hipster počeo gledati program HRT-a

Nenad, naravno, radi i redovito prima visoku plaću, sasvim suprotno hrvatskom mainstreamu.

Nenad Palinić, dvadesetšestogodišnji hipster iz Zagreba neugodno se iznenadio kada je shvatio da je njegova omiljena videoteka, video club The Godfather, zauvijek zatvorila svoja vrata. Nesretnom Nenadu dotična videoteka nije bila tek puka ustanova, već i prozor u filmsku industriju. Zbog mržnje i preziranja svega modernog, Nenad odbija filmove skidati sa Interneta. “Mislio sam jedno vrijeme čak, za razliku od drugih, kupovati filmove na tom nekom Internetu o čemu sam jednom slučajno načuo, ali shvatio sam da je kartično poslovanje previše “in” za mene” govori Nenad koji je zbog sve manje popularnosti video formata imao ograničen izbor filmova.

Iako je krenuo prosvjedovati zbog zatvaranja videoteke, Nenad se ubrzo predomislio jer su prosvjedi, pogađate, previše “in”

“Zadnji novi film koji sam pogledao bila je Brzina II. Razočarao sam se, bila mi je puno bolja jedinica iako sam drugima tvrdio da nije. Sad su oba filma dovoljno nepopularna, pa napokon mogu priznati istinu” vjeran je svojim hipsterskim idealima Nenad.

Ipak, prošlog tjedna u razgovoru sa prijateljima Nenad je prvi put čuo za Hipstersku radio televiziju, nepopularni HRT čiji se program temelji upravo na lošim filmovima, neduhovitim serijama i raznim emisijama kojima malo tko zna svrhu i smisao.

“Evo baš su nekidan pustili Policijsku akademiju 7. Odličan film. Ne mogu vjerovati kako tek sada saznajem za ovo. A košta samo 84 kune mjesečno.”

U zadnje vrijeme Nenad je otkazao pretplatnički paket sa brzim internetom “jer ga sad imaju apsolutno svi”, te se ponovo počeo spajati preko pedesetšest kilobajtnog modema, a veseli ga i to što mu majka zbog modema više ne može pričati na telefon dok je on na Internetu. Napravio je i account na Google-u plus. Simpatični Nenad na kraju nam se požalio kako je prije nekoliko tjedana počeo čitati Sprdex koji mu se jako svidio, ali žalosti ga što sve više postaje mainstream, pa će biti prisiljen prestati ga čitati. Nakon ovog dirljivog trenutka, Nenadu smo odmah obećali kako ćemo odsada svaki članak tipkati na pisaćoj mašini i slati mu ga preko hrvatske pošte. “Pa što, neka ću ga čekati tri godine. Nije lako biti hipster” zaključuje Nenad.
Na samom kraju razgovora ovaj mladić nam se požalio kako će trebati nabaviti i novi discman, jer mu je ovaj stari zastajkivati otkako je nabavio nove, još starije, rošule.

Razveseli nas klikom:

0 comments