Pali Youtube serveri uslijed navale slušatelja na pjesmu “Wake me up when september ends”

Prošli rujan uzeo je oko 3000 života ljudi koje nitko nije probudio prvog dana listopada. Dakle, nije bilo nikakve veće štete.

SVIJET – Članovi Green Day-a zadovoljni su uspjehom koji je danas njihova uspješnica zabilježila u broju postanja na društvenim mrežama. Pjesma je postana čak pet milijuna i tristo tisuća puta, što je za cijelih pola milijuna više nego na isti datum lani. Valja spomenuti da popularna pjesma na sve ostale dane u godini uhvati jedva milijun shareova. Navala na pjesmu bila je tolika da su u jednom trenutku srušeni serveri Youtube-a pa su depresivni slušatelji na desetak minuta bili spriječeni pristupiti svojoj omiljenoj prvorujanskoj tužaljci.

Bendov frizer očito spava od rujna 96′

„Pjesma je to koja u naslovu fino sublimira tu, kako je mi znanstvenici volimo nazvati, septembarsku prekretnicu, razdijelnicu između vrućeg, veselog ljeta i sumorne jeseni koja je prethodnica zimi“- govori nam Mario Sanader, stručnjak za postanje Youtube pjesama koji je nedavno otvorio online agenciju u kojoj ljude savjetuje u kakvoj prigodi što moraju postati. „Eto, nije da se hvalim, ali baš prošlog mjeseca jedna je djevojka nakon grubog prekida s dečkom, na moj savjet, postala „Boulevard of broken dreams“ iste ove grupe. Nakon petnaest minuta dobila je poruku od bivšeg“ sa samozadovoljnim smješkom govori nam Mario svoje nedavno iskustvo sa pjesmama grupe Green Day.

Sukladno poruci koja pjesma nosi, komentari uz nju također odišu pesimizmom, a ima ih svakakvih – od najjednostavnijih do onih kakve bi Shakespeare stavljao na svoj profil da je samo mogao.

„Probudi te me kada završi rujan“ napisao je priprosti Mate Pridraga iz Čakovca, što nikako ne treba podcijeniti jer Mate rijetko posta pjesme stranih izvođaća.

„Koračajući obrisima snova na poljima od oblaka shvatili smo da smo samo točka na beskrajnom horizontu izgubljenom u bespućima svemira, mali, uplašeni, nevažni – mi smo samo bljesak svjetlosti ugašen nepomućenom tminom vječnosti. Jesen je…Znači…“ napisala je emotivna Mia Šegvić iz Rijeke te zaradila čak 57 lajkova, što je ujedno najviši broj zabilježenih lajkova u Hrvatskoj.

Ukoliko ste i vi utučeni nikad brže prohujalim ljetom i tužni zbog surove jesenske svakodnevnice koja slijedi, svoju tugu podijelite s drugima ovom pjesmom link koje vam donosimo. Pjesmu za postanje možete preuzeti na sljedećem linku: http://www.youtube.com/watch?v=TYyHllHTuTs

Razveseli nas klikom:

0 comments