Franjo Tuđman i službeno proglašen najutjecajnijim hrvatskim piscem nakon saznanja da je vlasnik Euroherca potrošio 500.000kn na kupovinu njegovih knjiga

Nakon što je vlasnik koncerna Agram nedavno priznao da je od Ive Sanadera kupio djela dr. Franje Tuđmana u iznosu od 500.000 kuna, tom činjenicom je Franjo Tuđman postao i po zaradi najprodavaniji  pisac u povijesti ovih prostora, a i šire.

Mnoge europske pa i svjetske agencije se počinju otimati za njegova, do nedavno nepošteno zanemarena, vrijedna djela, a analitičari predviđaju da se očekuje prijevod na još 33 strana jezika (nakon hrvatskog i bosanskog).
James Cameron i Oliver Stone već razmiš¡ljaju o snimanju filma na temu ”Bespuća povijesne zbiljnosti”, a velika im je konkurencija današnja objava Stevena Spielberga da je napokom našao dugo traženu inspiraciju za film ”Povratak u Budućnost 4”, jer kako kaže: ”Toliko maštovitosti, znanja i lucidnosti nije pročitao nigdje još od scenarija za ET”.

Eksplozija koja je ova knjiga izazvala u književnom i kulturnom svijetu poprima i šire razmjere nakon što su arapski fundamentalisti ogorčeni karikaturama Muhameda od strane kapitalističkih neprijatelja iz Europe odlučili umjesto svojih karikatura, te ritualne paljevine europske i američke zastave, ubuduće paliti knjige Franje Tuđmana, kao trenutnu najveću književnu i kulturnu vrijednost katoličke Europe.

Što nas jos čeka, tek vrijedi saznati.

Autor: Davor Bobanac

Razveseli nas klikom:

0 comments