Šešelj neutješan nakon haške presude: Nisu uspjeli dokazati da sam četnik, pa gdje sam pogriješio?

Vojislav Šešelj odlukom suda u Haagu oslobođen je po svim točkama optužnice te je sada slobodan čovjek. Neočekivana presuda izazvala je brojne reakcije širom regije, a najveća tuga zabilježena je u sjedištu srpske radikalne stranke gdje je presudu dočekao sam Šešelj.

– Pa što sam ja Bogu skrivio da mi ovako presude? Veću bi kaznu dobio da sam se krivo parkirao – neutješan je bio Šešelj koji ne može vjerovati kako tužitelji nisu uspjeli dokazati njegovu vezu s četničkim pokretom.

– Pa gde sam pogrešio? Jao, sramote. Radovane, blago ti se, Radovane – ronio je suze Šešelj koji strahuje da bi mu zbog sramotne oslobađajuće presude mogla biti oduzeta titula četničkog vojvode te je najavio žalbu.

– Samo na račun ovog što sam zadnjih tjedan dana izgovorio mogli su da mi daju makar kakvih desetak godina. Ma simbolično nešto, da se ne sramotim u stranci. Navodno postoji nekakav snimak gde govorim kako ne treba baš sve ustaše poubijati, ali odgovorno tvrdim da je reč o montaži. Ne znam, brate, morat ću za novo suđenje da pripremim još goru obranu, ne znam mogu li da platim onu Liverpoolovu? – zaključio je četnički vojvoda.

Razveseli nas klikom:

0 comments