Nakon Papine izjave da svećenici ne smiju naplaćivati crkvene usluge dionice AUDI-a pale za 40 posto

Tek što se veći dio proizvođača automobila oporavio od recesije uslijedio je možda i najteži udarac za auto-industriju. Kako je poznato, prošlog petka papa Frane je, ničim izazvan, izjavio kako svećenici ne bi smjeli naplaćivati crkvene usluge što je gotovo sve svjetske burze okrenulo naglavačke.

„Na Wall Streetu jutros je panika bila veća nego u Kalmetinom uredu za dolaska agenata USKOK-a. Bilo je jasno da stvari ne idu u dobrom smjeru“ izjavio je za Sprdex ugledni ekonomski analitičar Siniša Velić.

“Radilo se o klasičnoj lančanoj reakciji. Prvo je pala cijena zlata i dragog kamenja jer su neki svećenici zbog straha od siromaštva u panici počeli rasprodavati sitnice koje su im se našle u džepovima. Do podneva je propalo pola građevinskih tvrtki koje se bave oniksom, a da se stvarno događa nešto strašno postalo je jasno pri kraju radnog dana kad je Željka Markić za 2015. godinu najavila samo osam referenduma”

Nakon toga, stvari su se počele odvijati munjevitom brzinom. Dionice AUDI-a padale su brže od Kolindininih šansi da postane predsjednica, oko 18 sati pale su toliko nisko da su mogle vidjeti karijeru Lane Jurčević.


„Papina izjava sve nas je iznenadila. Katoličko svećenstvo čini 70% naše klijentele. Za tri mjeseca planirali smo krunicu za retrovizorom uvesti kao sastavni dio opreme, a sada ovo” zabrinut je Koeln Hegermuller, direktor prodaje njemačkog automobilskog giganta koji dodaje kako nakon ovog ozbiljnog udarca sada strahuje od najgoreg scenarija za tvrtku – da će Kukuriku koalicija izgubiti izbore.

Razveseli nas klikom:

0 comments