Obitelj na Braču grijala se uz otvoreni frižider

Na ovaj hladni zimski dan jedna topla i inovativna priča dolazi nam s Brača. Obitelj Petrić se, kako nam javljaju, već nekoliko sati grije uz otvoreni frižider iz kojeg isparava toplina od vrlo ugodna tri stupnja Celzijusova.

Naravno, kao i do svih velikih otkrića, i do ovog se došlo posve slučajno.

„Probudio sam se oko osam sati, a onda su krenule trosatne psihofizičke pripreme da se iz toplog kreveta ustanem u hladnu sobu. Uvijek se sjetim pokojnog Petra Krivića, tu iz mjesta, koji je dobio nadimak Ludi nakon što je jednom navodno grijao i spavaću sobu iako je općepoznato da se u Dalmaciji grije samo jedna prostorija. Jutros sam prvi put pomislio da možda pokojni Pere i nije bio toliko lud. U svakom slučaju, napokon sam se dignuo oko jedanaest sati, pozdravio pingvine koji su uselili tu u sobu i krenuo prema kuhinji“, počinje svoju priču dvadesetsedmogodišnji Mario Petrić koji će uskoro, sasvim slučajno, pronaći način da svoje ukućane ugrije na solidnih tri stupnja Celzijusova.

„U jednom trenutku pomislio sam da odem otuširati se u hladni wc, ali mozak mi se sledio od same pomisli pa sam brzo odustao i krenuo doručkovati“, nastavlja priču ovaj mladić, što nas dovodi do centralnog trenutka ove priče. „Da barem imamo centralni trenutak priče kad nemamo već centralno grijanje“, duhovito nastavlja ovaj mladić dok žlicom skida led sa čela.

„Gledao sam što ću doručkovati. Prvo sam mislio da opet pojedem malo francuske, ali toliko sam je ovih dana jeo da se bojim da mi nebi Francuzi dali državljanstvo. Gledao sam što još ima u frižideru kad sam shvatio da mi je toplije nego ostatku ukućana. Zvao sam ostale ukućane da mi se pridruže. Trebalo im je dvadesetak minuta da skinu sve deke sa sebe i dođu, ali kad su shvatili koliko je toplo ispred frižidera odlučili su tu ostati“, govori nam ovaj mladić dok nas zove da se približimo frižideru i malo ugrijemo.

Razveseli nas klikom:

0 comments