Teretni brod kod Krfa otele sirijske izbjeglice kad su čuli da ih vode u Hrvatsku: “Mogli smo i kod kuće nemati novca, posla i hrane”

Teretni brod „Blue sky“ koji je u popodnevnim satima poslao poziv upomoć grčkim vlastima, saznajemo, oteli su imigranti sa Bliskog istoka nakon što su čuli da ih se vodi u Hrvatsku.

„Da smo željeli biti bez posla i hrane ostali bismo u Siriji“, bijesno je preko radio veze urlao neimenovani vođa pobune koji traži da se brod odmah preusmjeri prema Albaniji, Keniji ili nekoj trećoj prosperitetnijoj zemlji od Hrvatske.

„Ne znamo dosta o Hrvatskoj, ali znamo da stanje nije dobro. Mi imamo građanski rat, a Hrvati imaju čuveni Plan 21 koji je, kako čujemo, po gospodarstvo još razorniji“, dodaje drugi pobunjenik s kojim smo stupili u kontakt te se nada da se Bašar Al Asad neće sjetiti koristiti Plan 21 protiv svog naroda.

„Bojne otrove još nekako i preživimo, ali ovo teško“, zabrinuto dodaje kad se sjeti da mu je većina obitelji ostala u Siriji.

Otmičari će, kažu, ustrajati u svojim zahtjevima do kraja. „Što naš košta, mogu nas ili pobiti ili, ako baš nemamo sreće, zaista iskrcati u Hrvatskoj“, tužno dodaju.

Razveseli nas klikom:

0 comments