Vaso Brkić predlaže da se umjesto 1000 eura svakom rođenom djetetu da diploma

“1000 eura po svakom novorođenom djetetu” glasilo je ushićeno predizborno obećanje Tomislava Karamarka.

Oporba se protivi ovakvom potezu jer smatraju da diploma ne garantira posao. "Samo stranačka iskaznica HNS-a osigurava posao u Hrvatskoj, ostalo je sve vrlo upitno", rekao je Milanović
Oporba se protivi ovakvom potezu jer smatraju da diploma ne garantira posao. “Samo stranačka iskaznica HNS-a osigurava posao u Hrvatskoj, ostalo je sve vrlo upitno”, rekao je Milanović

Međutim, nakon uvida u budžet vlada je ipak shvatila da je došao red na bolne rezove pa su najprvo odlučili rezati na predizbornim obećanjima. Iako se mjesecima tražio neki način da se zatvori financijska konstrukcija, kako saznajemo iz HDZ-a, jednostavno nije išlo.

No, saznajemo, rješenje problema je nedavno došlo iz neočekivanog izvora. Vaso Brkić prof. dr. sci. pokazao je moć lateralnog razmišljanja ponudivši spasonosnu alternativu.

“Bilo je tako očito” rekao nam je Brkić. “Ne mogu vjerovati da se nisam ranije sjetio, valjda akademski uspjeh u jednom polju zna čovjeka učiniti slijepim na ono što je drugima očito.”

Brkić predlaže novi socijalni program za pomoć mladim obiteljima kojim će se jednim udarcem riješiti dosta problema. Naime, u suradnji s nekoliko hrvatskih fakulteta i Sveučilištem u Mostaru svakom novorođenom djetetu će biti osigurana diploma.

“Ovime je Vlada pokazala štedljivost i racionalnost. Umjesto tisuću eura koje sad nemamo rođeni će već po rođenju dobiti diplomu što znači da im roditelji istu neće trebati kupovati. Naravno, roditelji će imati pravo izbora studija, ali djecu ćemo poticati na diplomu medicine. Na taj način će se popuniti radna mjesta nakon odlaska liječnika, a i djeca će vlastiti porod biti uračunat kao praksa, možda i specijalizacija”, objašnjava nam izvor iz HDZ-a.

“Ovo je nevjerojatna prilika za naše mlade” ushićeno je novinarima rekao Brkić. “Diploma danas zlata vrijedi. Evo vidite mene, što bi ja bio bez diolome? Niko i ništa.”

Razveseli nas klikom:

0 comments