Djevojka bez donje majice mokre kose sjela na hladan beton, liječnici se bore za bakin život

Liječnici se bore za život sedamdesetdvogodišnje Marice L. iz Drniša čiji se posjet unuci u Split umalo pretvorio u pravu tragediju.

Marica je, naime, jučer došla u dvodnevni posjet kćeri i obitelji.

U Dalmatinskoj zagori još je živo sjećanje na Veliki pomor mladosti kad je smrtonosni propuh u jednoj godini ubio troje ljudi
U Dalmatinskoj zagori još je živo sjećanje na Veliki pomor mladosti kad je smrtonosni propuh u jednoj godini ubio troje ljudi

“Jadna moja komšinica, onako zdrava i poletna, još je u nedjelju trčala da zauzme prvu klupu u crkvi”, priča susjeda nesretne Marice koju zatičemo ispred kuće u Drnišu.

“Ma što da vam kažem, nikakvih problema nije imala, eto baš mi se na svetog Gracijana Bonafacijana Katunskog požalila kako je već mjesecima ništa ne boli i ne mora u doktora pa se nema s kim družit jer se svi njeni vršnjaci sastaju po liječničkim čekaonama”, ubacuje se druga susjeda Josipa.

“Pa kakva je to mladost, nisu više ti mladi ljudi što su bili prije, ne slušaju starije, sve se prominilo, nekad se zna red”, ubacuje se opet prva susjeda koja nam ipak nije mogla objasniti kako su se dogodili Jasenovac, Auschwich, Bleiburg, Prvi i Drugi svjestski rat ili uspjeh Dade Topića ako su mladi prije bili baš toliko dobri i pristojni.

Kako saznajemo, Marici je pozlilo nakon što je neopreznu 22-godišnju unuku vidjela kako je bez donje majice i mokre glave sjela na hladan beton ispred zgrade u Splitu.

“Pa dobro jadnica nije odma na licu mista umrla. Prvo unuka. Pa ona od jada. Pa sjećam se ko da je danas bilo pokojne Stane jadne kako je umrla kad je mokre kose izašla isprid kuće. Ubili je četnici”, sjeća se susjeda koja je svojoj djeci i unučadi ipak godinama izostavljala dio s četnicima kako bi ih upozorila na opasnosti mokre kose na varljivom proljetnom suncu.

Razveseli nas klikom:

0 comments