NOVI OBITELJSKI ZAKON Nije obitelj ako bar jedan član nema braniteljsku penziju

HDZ-ov vladajući cirkus danas je predstavio novi obiteljski zakon. Po tome obitelj se mora sastojati od oca, majke, djece, a bitan uvjet je i da bar jedan član mora imati braniteljsku penziju.

“Time se dokazuje hrvatstvo”, rekla je Nada Murganić dodavši kako će penzija biti nasljedna.

“Osim ako dijete ode u Irsku ili negdje vani”, dodala je ministrica.

Time vlada u isto vrijeme planira zaustaviti i iseljavanje.

“Stvar je prosto jednostavna. Ako mladi Hrvat odluči ostati tu, sa svojom obitelji, imat će zagarantiranu penziju koju će moći prenijeti na sina. I tako sljedećih tisuću godina”, objasnio je premijer Plenković.

“Odlučili smo se na minimalno jednu penziju jer smo prilično liberalni i otvoreni. Naravno da je bolje da u jednoj obitelji ima i više braniteljskih mirovina. Imamo slučajeve gdje po pet šest članova kućanstava prima penziju, e to su prave Hrvatine”, ispričala je Murganić.

Iznimno će se, kažu nam, u nekim slučajevima priznavati i članske iskaznice HDZ-a kao potvrda o pripadnosti hrvatskoj obitelji.

“Da, to će se isto priznavati. Pitaju nas ljudi mogu li priložiti potvrdu o kažnjavanju, ali ako sam rekla da se priznaju članske iskaznice HDZ-a onda je to logično, to je ista stvar”, ispričala je Murganić.

Također, kako doznajemo, kao obitelj se ne računaju nepriznata djeca tako da su svećenici sigurni od alimentacija.

 

Razveseli nas klikom:

0 comments