Oborio Guinnessov rekord tražeći Guinnessov rekord koji još nije oboren

U duge četiri godine potrage nije uspio pronaći niti jedan rekord koji bi na bilo koji način mogao biti koristan ljudskom rodu.

Nakon obaranja rekorda Miloš Cakić zaposlio se kao Zepterov prodajni predstavnik.

LONDON – Abraham Moses Quinton28-godišnji je informatičar iz Londona koji ima roditelje opsjednute Biblijom i ženu koja mu ne prestaje prigovarati. Zbog ove neobične kombinacije životnih okolnosti već od najranijeg djetinjstva razvio je naviku čitanja knjiga, a slušajući ženine maratonske prigovore često bi joj znao spomenuti da bi mogla oboriti svjetski rekord u prigovaranju. Knjige i rekordi, knjige i rekordi, jedna stvar je vodila do druge i bilo je samo pitanje vremena kad će Abe povezati što mu Bog želi poručiti – upiši se u Guinnessovu knjigu rekorda.

”Bilo mi je malo čudno, ali činio je Bog i gluplje stvari. Vjerujte mi, ja sam čitao Bibliju. Kad sam doživio ovo prosvjetljenje odmah sam se bacio na razmišljanje koji rekord da oborim”.

Logično, prvo je zaključio da bi mogao oboriti rekord u slušanju ženinog prigovaranja, ali tu se već upisao komatozni papučar Mark Williams kojem žena ni nakon 10 godina od pada u komu ne prestaje spočitavati što nije popravio gornju ladicu na kuhinjskom ormaru.

Pomalo razočaran, Abraham je krenuo dalje:

”Najduža dlaka ispod pazuha, najbrže čitanje knjige naopako, najviše teniskih loptica u ustima psa, najduži niz sjedenja iza visoke osobe u kinu. A tek kad sam došao do hrane, majko božja pa to svaki dan netko ispeče palačinku dužu od 400 metara!” osupnut je ovaj Britanac.

Budući da nije želio razočarati roditelje koji su teškom mukom prihvatili da Bog za njihovog sina nije odabrao put kakvog liječnika ili astronauta, Abraham je konačno poslao opsežno pismo u sjedište tvrtke Guinness u kojem se raspituje oko rekorda koji još nije oboren. Nažalost, rekord za najduže pismo na svijetu drži Poljak Miklos Kriewzecki koji je davne 1941. godine bježeći pred nacistima upao u jamu u kojoj nije bilo ničeg osim konzervirane hrane, olovki i papira. Upao s 28, pronađen sa 78.

No, Abrahamovo pismo srećom je bilo dovoljno detaljno da dobri ljudi iz Guinnessa shvate kako je ovaj Britanac oborio Guinnessov rekord u traženju Guinnessovog rekorda koji još nije oboren. Abeovi roditelji na nedjeljnom bogoslužju prisutnima će ispiti krv na slamku likovanjem oko sinova uspjeha.

TRIVIA: Na naslovnoj slici je ponosni vlasnik najvećeg krumpira na svijetu.

Razveseli nas klikom:

0 comments